Фото: Шокантно-Питон проголта 7-годишно дете!

Питон избега од неговиот кафез и проголта дете во ЊујоркЖртвата на овој напад имала само 7 години и била дојдена на преспивање кај другарчето кое ја чувало змијата.
Првичните испитувања покажуваат дека питонот избегал во текот на ноќта а настанот бил пријавен во 6 и 30 часот изутрината.

 
Сопственикот изјавил дека оваа змијата е Афрички питон и е еден од најголемите питони во светот.
Овој питон во дивината се храни со мајмуни и крокодили, а во населените места тие се хранат со кучиња, овци, глувци, ретко напаѓаат луѓе но кога го направат тоа жртвите обично им се мали деца. Ова е прва човечка жртва на питонот, и сопственикот е во размислување што понатака да прави со ова животно.Жртвата на овој напад имала само 7 години и била дојдена на преспивање кај другарчето кое ја чувало змијата.
Првичните испитувања покажуваа

Пронајдете не на следниве мрежи: