Фото: Спортскиот јунак Перо Антиќ со македонското знаме во Атина

Loading...

Антиќ со македонското знаме во Атина!Перо Антиќ, првиот македонски кошаркар во НБА, кој деновиве е на подготовки со Атланта во тренинг кампот во Атина на универзитетот Џорџија, имаше средба со македонски иселеник кој сакаше да го запознае неговиот спортски јунак.
Фотографијата ја објави и официјалната веб страница на Атланта, под која како по обичај имаше серија коментари од Грци кои негодуваат на практиката на НБА клубот државава да ја именуваат како Македонија.
Извор: РепубликаПеро Антиќ, првиот македонски кошаркар во НБА, кој деновиве е на подготовки со Атланта во тренинг кампот во Атина на у

loading...
Loading...