Фото: Што е чудно кај овие македонски полицајци?

Loading...

Откако ќе ги видите фотографиите од овие полицајци кои се сликани во Струмица, штоп е она првото што ќе го забележите? Дали изгледа се во најдобар ред или нешто им недостасува?Откако ќе ги погледнете фотографиите повнимателно, ќе забележите дека полицајците кои се возат на моторот, не носат кацига. 
Кацигата е заштитно средство кој треба да го поседува секој моторџија и според закон секој оној кој се вози на било каков мотор треба да поседува кацига и задолжително да ја носи додека вози. 
Сепак, некои од жителите на Струмица, ги уловил овие полицајци кои се возат на мотор, но без кацига. Сите знаеме дека полицајците треба да се пример за граѓаните за тоа како треба да се почитуваат законите, но во овој случај поединци кои ја носат полициската униформа едноставно решиле да го изостават тој детал. 
Откако ќе ги погледнете фотографиите повнимателно, ќе забележите дека полицајците кои се возат на моторот, не носат кацига. 
Кацигата

loading...
Loading...