Фото: Што предвидува руската прогноза за Македонија во 2035?

Loading...

Руски експерти направиле мапа на новата Европа, односно на границите на државите до 2035-та година.Руски експерти направиле мапа на новата Европа, односно на границите на државите до 2035-та година.
Нивните советници биле Збигњев Бжежински, поранешен советник на некогашниот американски претседател Џими Картер и писателот Семјуел Хантигтон. Тие користеле и извори од ЦИА и руската воено-разунавачка служба ГРУ. Според нив Балканот го чекаат големи промени во следните 20 години.
Според оваа група Македонија, ќе го изгуби својот западен на дел во котист на Голема Алабанија, Србија ќе ја изгуби Војводина, а Босан ќе биде поделена меѓу Хрватска и Србија.
Предвидуваат и промените во другиот дел на Европа: Шкотска ќе се одвои од Велика Британија, Ирска ќе се обедини, Каталонците и Баските ќе се одвојат од Шпанија, а на југот на Франција ќе се формира исламска држава.
Областа Лорен ќе се приклучи на Германија, Белгија ќе се распадне со тоа што Фламанците ќе се приклучат на Холандија, Италија ќе се распадне на два дела, со тоа што Сицилија и Сардинија ќе прогласат незвисност…
Република.мкРуски експерти направиле мапа на новата Европа, односно на границите на државите до 2035-та година.
Нивните советници биле Збигњев Бжежинск

loading...
Loading...