ФОТО: Светот никогаш нема да ја заборави оваа фудбалска фотографија!

Во далечната 1938 година, во Париз, сите до еден ја кренаа својата десна рака во воздух и така се запишаа во историјата.Пред точно 76 години, направена е една од најпознатите фудбалски фотографии, на која фудбалерите на Италија позираат, салутирајќи нацистички поздрав.
Втората светска војна тогаш беше реалност и се знае на чија страна се наоѓаше Италија, а не беа исклучок ни оние кои ги претставуваа „аѕурите“ на тој меч против Унгарија.
Италијаните победија со 4:2, но оваа фотографија повеќе се памети од таа победа и од било што друго кое е поврзано со тој шампионат.Пред точно 76 години, направена е една од најпознатите фудбалски фотографии, на која фудбалерите на Италија позираат, салутирајќи нацистички поздра

Пронајдете не на следниве мрежи: