Фото: „Титовиот син воз“- Некогаш гордост на Југославија, денес туристичка атракција!

Во далечната 1959 година, за потребата на претседателот Јосип Броз Тито е израден воз за специјални намени. Возот по концепција претставувал целина

Пронајдете не на следниве мрежи: