Фото: Убиен џиновски питон долг 5,5 метри

Loading...

Бурмански питон долг повеќе од 5,5 метри е пронајден и убиен надалеку од Мајами, пренесува Еј Би Си.Женката рептил ја пронашле инженери кои вршеле рутинска инспекција на насипот во Еверглејдс.
Луѓето што ја сретнаа веднаш ја убиле змијата и нејзиното тело го однеле на универзитетот Флорида за испитување.
Бурманскиот питон претставува голем проблем за локалната фауна бидејќи се храни со автохтони видови и може да ги загрози екосистемот на мочуриштето Еверглејдс.

Бројот на овие змии во изминатите две децении нагло порасна поради недостатокот на нивните природни непријатели.Женката рептил ја пронашле инженери кои вршеле рутинска инспекција на насипот во Еверглејдс.
Луѓето што ја сретнаа веднаш ја убиле змијата

loading...
Loading...