Фото: Ученик решил нелогична математичка задача: Колку се Дарко + Милош?

Момчево навистина има логика.
Задачата гласи: Дарко во левата рака има кеса во која има 31 бомбона, а во десната рака има кеса во која се наоѓаат четири бомбони повеќе? Колку бомбони има Милош?
Иако во прашањето се појавува некои Милош наместо Дарко, тоа за овој мал гениј не претставувало проблем да даде точен одговор на оваа задача.
Па тој одговорил: Дарко има 66 бомбони, а за Милош не знам, напишало момчето.
Па ова е доказ дека професорите прават исто така многу големи грешки. Затоа не се нервирајте доколку и вие сте од оние што имаат проблем со математиката.
Погледнете го тестот.
Момчево навистина има логика.
Задачата гласи: Дарко во левата рака има кеса во ко

Пронајдете не на следниве мрежи: