Фото: Ван Хол го произведе првиот свој автобус во Македонија

Loading...

Компанијата за производство на автобусо Ван Хол од Белгија го произведе својот прв автобус во Македонија. Компанијата го произведе првиот автобус во фабриката во Македонија во индистриската зона Бунарџик 2.
Во план се да се произведат  300 автобуси наменети за американскиот пазар.Компанијата го произведе првиот автобус во фабриката во Македонија во индистриската зона Бунарџик 2.
Во план се да се произведат &nbsp

loading...
Loading...