ФОТО + ВИДЕО: Стигнуваат куќи кои ќе бидат отпорни на поплави и ќе спасат милиони луѓе!

Британската компанија „Baca Architects“ работи на едно од решенијата како куќите би можеле да ги издржат брановите од поплавите. Во овој случај, станува збор за куќа што има важна карактеристика, а тоа е дека може да плута на вода.Поплавите кои го погодија регионот покажаа дека природата е неуништива. Десетици илјади луѓе едвај ги сочуваа своите животи, но ги загубија своите домови кои беа уништени од надојдените води.

Четири вертикални столбови се распоредени во близина на страничните ѕидови, кои ја спречуваат водата да ја однесе куќата.
Погледнете:
Поплавите кои го погодија регионот покажаа дека природата е неуништива. Десетици илјади луѓе едвај ги сочуваа своите животи, но ги загубија своите

Пронајдете не на следниве мрежи: