Фото: Зошто оваа реклама е забранета?

Loading...

Рекламата за брендот Ella Bache за нега на кожата, на која се претставени 5 голи манекенки, забранета е во Австралија, бидејќи девојките се премногу секси затоашто не се смеат.Рекламата за брендот Ella Bache за нега на кожата, на која се претставени 5 голи манекенки, забранета е во Австралија, бидејќи девојките се премногу секси затоашто не се смеат.
Регулаторното тело плакатот го оценил како неприкладен, бидејќи рекламата поради нивните сериозни лица, е „премногу обоена со сексуални тонови“.
-Сериозните лица на голите девојки помалку ја рефлектираат женската моќ отколку насмеаните, затоа што како такви, пред се, праќаат сексуална порака „погледни ме, гола сум “ – ја брани одлуката Шермејн Молдрих, извршен раководител на Регулторното тело.
И еве што смислија креативците во Ella Bache за да продолжат со рекламната кампања во Австралија.

Извор: lady.mkРекламата за брендот Ella Bache за нега на кожата, на која се претставени 5 голи манекенки, забранета е во Австралија, бидејќи девојките

loading...
Loading...