Фото: Зошто за Героски шампонот во Тузла е вандализам, а бојата во фонтаната во Скопје револуција?

Двојните стандарди на опозициските медиумски перјаници веќе од поодамна добро и се познати на јавноста. Тоа уште еднаш се потврди со напис на соросовиот портал „Плусинфо“.Имено, на сајтот чиј главен уредник е главниот медиумски стратег на опозицијата Бранко Героски, деновиве може да се забележи вест со наслов „Вандализам во Тузла, сипале шампон во фонтана“.

Она што е интересно и симптоматично во случајот е тоа што на виделина излегуваат двојните аршини на опозициските медиуми. Имено, неминовно се поставува прашањето зошто за Бранко Героски шампонот во Тузла е вандализам, а бојата и прашокот во фонтаната во Скопје за време на протестите на шарените не се вандализам, туку се револуција?

Имено, на сајтот чиј главен уредник е главниот медиумски стратег на опозицијата Бранко Героски, деновиве може да се забележи вест со наслов „

Пронајдете не на следниве мрежи: