Фотографии кои го обиколија светот: Погледнете го папата Франческо во нова улога!

Loading...

Папата Франческо во петокот непланирано, посетил две здравствени установи во Рим, соопшти Светиот Престол, а објавените фотографии го обиколија светот.Светиот престол во соопштението истакна дека папата Франческо изразил желба а посети две „исклучително важни установи“ па прво ја посетил Итната помош и службата неонатологија во римската болница Сан Џовани.
Потоа се упатил во болницата „Villa Speranza“ која има 30 пациенти во терминална фаза.
 Светиот престол во соопштението истакна дека папата Франческо изразил желба а посети две „исклучително важни установи“ па прво ја посет

loading...