Фотографии од пештерата „Череп“ во кичевско!

По анонимна дојава дека во пештера помеѓу селата Тајмиште и Бачишта (кичевско), над Бачишка река има човечки черепи, основниот јавен обвинител од Основното јавно обвинителство – Гостивар издаде насоки за обезбедување на оперативна проверка за место положбата на пештерата позната под име „Череп“.Сторијата за оваа пештера ја објави уште пред повеќе од една година Планинарското спелеолошко друштво „Бистра“ од Кичево. Нивните фотографии сведочат за она што е пронајдено.

Познавачите велат дека можно е да станува збор за коски стари со децении, па и со векови.
Сторијата за оваа пештера ја објави уште пред повеќе од една година Планинарското спелеолошко друштво „Бистра“ од Кичево. Нивните

Пронајдете не на следниве мрежи: