Фотографија која ќе ве наежи: Мали деца се молат во запалена црква во Египет

Loading...

Во немирите во Египет беа ограбени и опожарени неколку верски објекти. Опожарените верски објекти во Египет се напуштени, но фотографијата која го обиколи светот и дефинитивно го потресе покажува дека се уште има вера и надеж во објектите кои некогаш беа место каде луѓето го наоѓаа мирот. 
На фотографијата се гледа како две мали деца од египетскиот град Сохаг, стојат и се молат во рушевините од црквата „Свети Ѓорѓи“.
Оваа црква беше жртва од приврзаниците на Муслиманското братство кои предизвикуваат големи немири низ целата земја. Опожарените верски објекти во Египет се напуштени, но фотографијата која го обиколи светот и дефинитивно го потресе покажува дека се уште има вера

loading...
Loading...