Фотографија КРЕНА БУРА на Фејсбук: „Луѓето се згрозени и страшно ме навредуваа“

Loading...

Фотографијата од мајка и штотуку родено бебе преку царски рез, стана вистински хит на Фејсбук.Некои се одушевени со необичната фотографија, а некои сакаат што е можно побрзо да се избрише од Фејсбук.
Германскиот фотограф Хелен Алер, сама објаснила како настанала оваа фотографија.
„Не очекував дека ова ќе отиде толку далеку“ – рекла Хелен, чија фотографија е погледната над 11,5 милиони пати.

„Ја фотографирав таа жена пред неколку недели и ми се довери дека е ужасната од фактот за породување со царски рез. Минатиот викенд отиде да се породи, се случија некакви компликации и се породи со царски рез. После ме повика повторно да ја фотографирам, бидејќи нејзининиот страв од царски рез го спаси нејзиниот и животот на нејзиниот син.“ – рекла Хелен, која признала дека и сама се плаши од царски рез.
Вели дека добила голем број негативни реакции поради фотографијата.
„Луѓето велат дека е експлицитна… Не ни сакате да знаете како ме навредија“. 
 

EDIT: I didn't expect this image to reach so far. I understand everyone has their own opinion which they are entitled…
Posted by Helen Carmina Photography on Tuesday, August 11, 2015

Некои се одушевени со необичната фотографија, а некои сакаат што е можно побрзо да се избрише од Фејсбук.
Германскиот фотограф Хелен Алер,

loading...
Loading...