Фото:Сирена која сака да ги спаси океаните

Loading...

Хана Фрашере професионален пливач и модел. Бидејќи гаи особена љубов кон сирените и недопрените океански дна уште од мали нозе решила нејзната професија да биде поврзана баш со оваа.Кога била дете имала неколку обиди да си направи опашка како што имаат сирените, но сите обиди биле неуспешни. Сега сè уште ужива да се облекува во костуми на сирени и да се слика со нив, сметајќи дека нејзините слики носат некоја порака до човештвото.
Хана вели: “Кога сум во океан се чувствувам слободно и ја чувствувам поврзаноста помеѓу мене и океанските води и изобилството на живот што океанот го поседува. Повеќето од водните животни се љубопитни кога љуѓето доаѓаат да го посетат нивниот воден свет.
Како и да е океанот е родното место на планетата Земја и навистина е жално тоашто постојат луѓе што не чувствуваат никаква поврзаност со овој прекрасен подводен свет.
Повеќе на think.mk
Кога била дете имала неколку обиди да си направи опашка како што имаат сирените, но сите обиди биле неуспешни. Се

loading...
Loading...