Фото+Видео: НАЈЛУДАТА фотографија за возачка дозвола!

Loading...

Шавна Хамнод од Оклахома добила дозвола да се фотографира за возачка дозвола со цедалка за шпагети на главата.Таа објаснила дека од полицијата и дозволиле да се слика со цедалката на глава, бидејќи со тоа не нарушува ниеден закон од типот на носење на очила. Таа само ставила на главата „верски шлем“ кој воопшто не и го покрива лицето.
– За мене цедиклата претставува слобода, слобода на религијата и можам да правам што ќе посакам, само доколку ја почитувам својата религија, истакнала Шавна, која припаѓа на посебна група на црковсни верници кои себе си се нарекуваат „летачки шпагети“.

Таа објаснила дека од полицијата и дозволиле да се слика со цедалката на глава, бидејќи со тоа не нарушува ниеден закон од типот на носење на очила

loading...
Loading...