Фото:Зграда од 30 спратови, ја снема за 9 секунди

За само 9 секунди ја снема станбената зграда од 30 спратови во Гласгов некогаш највисоката зграда во Европа.
Ова е аматерско видео кое го покажува рушењето на 30 спратови Бирние Корт Во Гласгов, која е изградена уште 60тата година минатиот век.
Рушењето е објавено вчера, а таа е втора од предвидените згради за рушење во тој град.
До 2017 година останатите шест згради ќе се рушат на исти начин. Сето тоа е план за обнова, која ја води станбетана организација во Гласгов. 
 
 За само 9 секунди ја снема станбената зграда од 30 спратови во Гласгов некогаш највисоката зграда во Европа.
Ова е аматерско видео кое го п

Пронајдете не на следниве мрежи: