Франција изврши воздушен напад врз Исламската држава

Loading...

Франција првпат изврши воздушни напади во Ирак откако на 19 септември се приклучи кон меѓународната коалиција во борбата против џихадистичката група Исламска држава, изјави владиниот портпарол Стефан ле Фол.Нападите биле извршени утрово од француски авиони-ловци.
Исламистичка група, поврзана со ИД, вчера објави видеоснимка, на која е прикажано обезглавување на еден француски државјанин, кој бил киднапиран од нејзини активисти во Алжир.Нападите биле извршени утрово од француски авиони-ловци.
Исламистичка група, поврзана со ИД, вчера објави видеоснимка, на која е прикажано

loading...
Loading...