Фреди Меркјури денес би го прославил 70. роденден, а по тој повод се случила фантастична работа!

Loading...

Фреди Меркјури живеел 45 години. Отишол прерано, а делес кога би наполнил 70, го доби своето место меѓу ѕвездите.Гитаристот на групата Брајан Меј, на Јутјуб каналот на Квин, поставил видео во кое открива дека Asteroid 17473, добил „презиме“ Freddiemercury, во чест на славниот пејач.
Астероидот, кој е откриен во 1991 година, (истата година кога умрел Фреди), се наоѓа помеѓу орбитата на Јупитер и Марс, а не е видлив без подобра опрема.Гитаристот на групата Брајан Меј, на Јутјуб каналот на Квин, поставил видео во кое открива дека Asteroid 17473, добил „презиме“ Freddie

loading...