Фудбалската репрезентација на Еритреја пронајдена во Холандија

По гостувањето во Руанда пред една ипол година, на фудбалерите им се загуби секаква трага.Целата репрезентација од 17 фудбалери и 2 доктори пред 18 месеци просто исчезна од Африканскиот континент. Деновиве сите 19 луѓе се пронајдени во Герингхем, Холандија.
Фудбалерите избегале во Холандија како политички азиланти. Таму добиле пристојни услови за живот, а некои од нив дури и почнале да играат за локалните фудбалски клубови.
Еритреја е една од најсиромашните земји во светот, па затоа спортистите кои доаѓаат од таму често ги користат меѓународните спортски натпревари како билет за бегство во странство во потрага по подобар живот.Целата репрезентација од 17 фудбалери и 2 доктори пред 18 месеци просто исчезна од Африканскиот континент. Деновиве сите 19 луѓе се

Пронајдете не на следниве мрежи: