Фустан кој ја менува бојата во зависност од расположението

Loading...

Холандскиот дизајнер Daan Roosegaarde создаде фустан од материјал кој е способен да ја менува бојата во зависност од расположението на личноста која го носи. Фустанот – камелеон во моментов е претставен во Париз и Хонгконг, а на американскиот пазар се очекува да пристигне дури во септември.
Создавачот на фустанот е убеден дека фустанот наречен Intimacy е вистински технолошки напредок во модната индустрија. Сега за сега од него има само неколку експериментални примероци во црна и бела боја кои подоцна се менуваат.
Дизајнерот планира во иднина да направи иста модна линија, а подоцна и линија на долна облека, а  доколку успее сака да создаде и машки костум кој ја менува бојата кога мажот лаже. Девојките се надеваат дека нивната најголема мечта ќе биде остварена!
Х.Н.
 Фустанот – камелеон во моментов е претставен во Париз и Хонгконг, а на американскиот пазар се очекува да пристигне дур

loading...
Loading...