ГЕСТ ЗА ПОЧИТ: Еве што ќе направи Меси за детенцето со дрес од пластична кеса!

Приказната за детенцето кое носи дрес на Меси направен од пластична кеса, трогна милиони обожаватели на фудбалот кои ги преземаа сите мерки за да го пронајдат.Петгодишниот Муртаза од Авганистан е голем обожавател на славниот фудбалер. На неговата приказна никој не остана имун, па ни самиот Лајонел Меси.
Авганистанскиот фудбалски сојуз соопшти денеска дека преговорите помеѓу славниот фудбалер се во тек и дека се договараат околу терминот кога малиот Муртаза ќе го запознае својот идол.
Мала е веројатноста дека славниот фудбалер поради ситуацијата во Авганистан ќе дојде таму за да го запознае Муртаза, па затоа Авганистанскиот фудбалски сојуз планира Муртаза и неговиот татко да ги прати на пат во Шпанија.Петгодишниот Муртаза од Авганистан е голем обожавател на славниот фудбалер. На неговата приказна никој не остана имун, па ни самиот Лајонел Меси.

Пронајдете не на следниве мрежи: