Гинеколог снимил 2000 жени со скриена камера

Loading...

Гинекологот Јоаким К. (58) фотографирал околу 2000 пациентки во интимно издание.Имено, специјалистот за акушерство и гинекологија со дваесет и петгодишно искуство три години по ред ги фотографирал своите пациентки додека се преслекувале во кабините, но и во текот на самиот преглед, објави германскиот портал „ Bild“.
Две асистентки на докторот го пријавиле овој случај во полиција. На неговиот компјутер биле пронајдени над 35.000 фотографии и неколку видео снимки. Снимките биле направени со помош на скриена камера.
Веднаш после овој скандал, се огласиле многу жени чија доверба била изиграна, а интимата соголена. До сега на суд биле поднесени околу 1400 пријави против докторот.
Гинекологот изјавил дека видео снимките ги направил од здравствени причини. Судот поднел барање за забрана на работа на гинекологот.Имено, специјалистот за акушерство и гинекологија со дваесет и петгодишно искуство три години по ред ги фотографирал своите пациентки додека се пре

loading...
Loading...