Гинеколозите СОВЕТУВААТ ОВА да ви стане навика!

Loading...

Покрај тоа што вадите шминка и миете заби пред спиење, би требало да направите уште нешто, а важно е за здравјето на вагината.Сите имаат свои навики пред спиење, а за повеќето девојки, тоа подразбира вадење на шминка, чистење на лице, миење на заби… Постои уште нешто на што треба да обратите внимание.
Експертите велат дека долната облека која ја носиме влијае на здравјето „таму долу“.
Без оглед на тоа какво е времето надвор, стручњаците препорачуваат да не носите долна облека во кревет. Со други зборови, советуваат да спиете голи.
Иако, можеби во почетокот ќе ви биде непријатно, гинеколозите велат дека за тоа би требало особено да размислите ако сте склони на вагинални инфекции.
„Покрај потта и секретите, „таму долу“ е влажно, а долната облека ја задржува таа влага и создава идеално место за размножување на бактерии“, објаснуваат тие.
Доколку не сакате да спиете голи, тие советуваат да носите широки памучни килоти, кои ќе ја впијат влагата.Сите имаат свои навики пред спиење, а за повеќето девојки, тоа подразбира вадење на шминка, чистење на лице, миење на заби… Постои уште нешто на

loading...