ГМО индустријата со „ново достигнување“: Отсега се произведуваат и ГМО лекови

Loading...

ГМО индустријата отиде толку далеку што започна да произведува и генетски модифицирани лекови.Откриени се генетски модифицирани комарци, генетски модифицирани растенија и генетски модифицирани крави, но наскоро може да се соочиме со реалноста  – најновото „достигнување” се новите одобрени терпии со лекови кои се дизајнираи според “точни генетски грешки”.
Оние кои страдаат од оваа ретка болест, го поседуваат она што научниците го опишуваат како оштетени гени; а тоа е лек наменет за поправка на тие оштетените гени.
Иако ваквиот лек е наменет да се даде на еден или двајца на секој милионити човек, тој го отвора патот за понатамошно експериментирање во областа на биотехнологијата и човечката промена.
Наскоро, лекарите може да ги ослободат ваквите лекови за лекување на секакви дефекти во гените. Тоа дури може во иднина да се примени при утврдување на криминални гени, односно може да се предвиди индината на поединецот и неговото извршување на криминалот. Прочитајте повеќе на оваа тема тукаОткриени се генетски модифицирани комарци, генетски модифицирани растенија и генетски модифицирани крави, но наскоро може да се соочиме со реалност

loading...
Loading...