Го купија за 1,5 милиони евра, а другиот ден го продадоа за 5 милиони

Лукебакио минатата сезона ја помина на позајмица во Шарлерој откако истата истече овој клуб ја активираше клазулата и го откупија неговиот договор за споменатиот износ, а само еден ден подоцна Вотофорд испрати понуда вредна пет милиони евра која без размислување ја прифатија.Зделката на овој преоден рок изгледа ја направи белгискиот клув Шарлерој. Имено за помалку од 24 часа, тие успеаја да заработат 3,5 милиони евра со купопродажба на еден играч.
Во понеделникот го доведоа Лукебакио за 1,5 милион евра, а само еден ден подоцна го продадоа за сума од пет милиони евра со што заработија 3,5 милиони евра.
Лукебакио минатата сезона ја помина на позајмица во Шарлерој, па откако истата истече овој клуб ја активираше клазулата и го откупија неговиот договор за споменатиот износ, а само еден ден подоцна Вотофорд испрати понуда вредна пет милиони евра која без размислување ја прифатија.
Фудбалерот од Конго со Вотфорд потпиша договор до 2022 година.
 Зделката на овој преоден рок изгледа ја направи белгискиот клув Шарлерој. Имено за помалку од 24 часа, тие успеаја да заработат 3,5 милиони евра со

Пронајдете не на следниве мрежи: