Голема поплава во популарната туристичка дестинација

Повеќе од 150 литри дожд на метар квадратен, во понеделникот, паѓаше во Југоисточна Шпанија, кој предизвика претекување на речните корита, а патиштата беа поплавени.Аликанте во моментов се соочува со една од најлошите поплави во последните 20 години.
Училиштата во регионот се затворени, бидејќи се очекува невремето да продолжи и понатаму.
Сè уште не се знае какво влијание ќе има поплавата врз земјоделството во Аликанте.Аликанте во моментов се соочува со една од најлошите поплави во последните 20 години.
Училиштата во регионот се затворени, бидејќи се очеку

Пронајдете не на следниве мрежи: