Голема тајна на 90-тите: Ќе ве изненади приказната што се крие зад опашаната тренерка!

Иконите на белградскиот асфалт се паметат по бројот на криминални дела, според начинот на живот, но и по единствениот стил на облекување кој тогаш бил популарен.Тренерка, каиш, „ер максици“, златен ланец… Сето тоа беше неопходно за изглед на „жестоко момче“, а почнало од Александар Кнежевиќ Кнеле кој од практични причини го лансираше овој тренд.
Ставањето маица во тренерка или фармерки настана за да се види марката на фармерките или скапиот каиш, но се крие и решение за носење оружје. Кнеле сакал да го истакне пиштолот за да се види дека со него не треба некој да се задева.
Меѓутоа, во случај да го запре полиција или да бега од некој, пиштолот лесно би можел да испадне.
Така, Кнеле се досетил ако горниот дел од тренерката го вметне во долниот или во фармерки и притоа врзе врвка или стегне каиш, бил сигурен дека оружјето е на безбедно.
Со време Кнеле станал страв и трепет, па немало потреба да го крие оружјето бидејќи полицијата не го ни запирала, но и понатаму го терал својот стил по кој стана препознатлив и многу момци низ Југославија го имитирале.Тренерка, каиш, „ер максици“, златен ланец… Сето тоа беше неопходно за изглед на „жестоко момче“, а почнало од Александар

Loading...