Големата лага на Чарлс и Дијана: Што ви е чудно на нивните фотографии?

Loading...

Но, ова не е единствениот приказ на намерно залажување, иако без причина, смешно и бескорисно, сметаат твитерашите. Има ли штос или се работи за сексизам, или најлоштото – принцот Чарлс носел високи потпетици?Пред неколку дена на Твитер се појави мнгу стара поштенска марка од Обединетото Кралство, на која се прикажани Чарлс и Дијана од 1981 година. Иако мотив со членови на кралското семејство на поштенска марка не е невообичаен, туку практика во монархијата, фотографијата на младава брачна двојка во најмала рака е чудна.

На неупатените им изгледа безначајно – млада брачна двојка позира во прегратка. Меѓутоа, очигледно е дека на принцот и принцезата им требало доста напор за да створат впечаток дека Дијана е нежна, а Чарлс пука од кралска величина. Како така?
 
Чарлс и Дијана се со иста висина, а на фотографијата Чарлс е минимално за глава повисок од Дијана. Двајцата се високи 178 цм, што се менувало во корист на Дијана ако носела високи потпетици, но тоа не се забележува на нивните портрети. Колку бил Чарлс несигурен поради тоа, сведочи и фактот дека додека беа во брак на заедничките појавувања Дијана се одлучувала секогаш да носи балетанки. Дури по разводот почнала да носи високи потпетици без грижа на совеста.
 Пред неколку дена на Твитер се појави мнгу стара поштенска марка од Обединетото Кралство, на која се прикажани Чарлс и Дијана од 1981 година.

loading...