Google: Лозинките се мртви

Loading...

Менаџерката на Google за информатичка безбедност, Хедер Адкинс на панелот на TechCrunch изјави дека концептот на лозинки е мртов. Според неа, методот за заштита на податоците со помош на лозинките е дојден до крај.Адкинс вели дека password заштитата е веќе застарена работа за Google и додава дека технолошкиот гигант веќе работи на нови методи за заштита на своите корисници.
Засега таа не открива детали за тоа како Google ќе ја подобри безбедноста на своите корисници, но наведува дека експериментираат со токен заштита, како и со системот на Motorola, со кој корисниците се идентификуваат преку допир на уредот кој е дел од нивната облека, пишува Cnet.
Повеќе на  GSM.mkАдкинс вели дека password заштитата е веќе застарена работа за Google и додава дека технолошкиот гигант веќе работи на нови методи за заштита на св

loading...
Loading...