Google продолжува да доминира!

Loading...

Иако точниот датум на создавање на Google не е познат, официјалниот роденден беше овој петок и тогаш Google наполни 15 години.Со 15 години историја, тие сеуште се највлијателни и доминантни.
Повеќе од 1.1 милијарда луѓе користат Google секој месец, со што ја добиваме бројката од околу 114 милијарди корисници. Android, оперативниот систем на Google, го има во 79% од паметните уреди, а Google maps е најкористената апликација за истите.
На оваа слика е прикажана статистика стадиумите на доминантноста на Google во последните месеци.
Извор.GSM.mk
 Со 15 години историја, тие сеуште се највлијателни и доминантни.
Повеќе од 1.1 милијарда луѓе користат Google секој месец, со

loading...
Loading...