Google развива контактни леќи со камера!

Loading...

Освен проектот Google Glass, Google претходно експериментираше со компјутеризирани контактни леќи, а по овие потфати следува нов проект, пишува TechCrunchСтанува збор за контактна леќа која може да фотографира и пренесува фотографии на смартфони или други уреди. Слично како и Google Glass, овој уред би можел да се контролира со трепкање на очите.
„Замислете како човек со проблеми во видот се приближува до раскрсница. Без Google леќите тој не би го видел брзиот спортски автомобил како ја минува улицата. Ако би носел леќи, би добил предупредување преку својот мобилен“, вака од Google ја објаснуваат перспективата во која леќите би биле корисни.
повеќе на: GSM.mkСтанува збор за контактна леќа која може да фотографира и пренесува фотографии на смартфони или други уреди. Слично како и Google Glass, овој уред

loading...
Loading...