Ѓорчев најави целосна реконструкција на патот Гостивар-Кичево

Целосна реконструкција и нов асфалт од Гостивар до Кичево, најави денеска Влатко Ѓорчев, носителот на кандидатската листа на ВМРО-ДПМНЕ за ИЕ 6.Тоа значи, додаде тој, дека со тој нов асфалт и целосна реконструкција на постојните мостови, уште полесно од Скопје ќе се стига до Маврово.
-Уште еден клучен проект за овој регион е технолошко индустриско развојната зона Маврово- Ростуше зад која што ќе стои државата за повеќе инвестиции, за повеќе вложувања во овој крај, додаде Ѓорчев.Тоа значи, додаде тој, дека со тој нов асфалт и целосна реконструкција на постојните мостови, уште полесно од Скопје ќе се стига до Маврово.

Пронајдете не на следниве мрежи: