Ѓорчев најави: За Гостивар предвидуваме нови вработувања, градинки, училишта и многу други проекти

Програмата „Реално“ на ВМРО-ДПМНЕ предвидува 37 проекти само за Гостивар, додека од СДСМ предвидуваат само 7 недефинирани проекти, истакна Владимир Ѓорчев, носител на пратеничката листа на ВМРО-ДПМНЕ и Коалицијата „ За подобра Македонија “ во ИЕ6 при средбата со граѓаните од Џамиџит маало во Гостивар.-Мило ми е што сум денеска тука во  Џамиџит маало во Гостивар. Добро е што имаме проекти за цела гостиварска општина  и за околните општини. ВМРО-ДПМНЕ во својата програма предвидува 37 проекти за Гостивар , додека СДСМ предвидува 7. Значи разликата е 37 проекти на ВМРО-ДПМНЕ и Коалицијата наспроти 7 нејасни, недефинирани проекти без план, без програма, без рокови кои што СДСМ нема намера да ги реализира во Гостивар, рече Ѓорчев
Тој посочи дека во програмата на ВМРО-ДПМНЕ има проекти од секаков карактер и тоа Технолошко индустриска зона за  нови фабрики и нови вработувања, спортски сали, градинки, реконструкција на училишта , водоводни и канализациони мрежи, асфалтирање на улици, локални и регионални патишта.
-Низа на конкретни реални проекти кои што ќе значат подобра иднина за Гостивар , а слична е состојбата со била која општина во 6 ИЕ. Со новите инвестиции што се  планираат предвидени уште 100 нови вработувања. Индустриската зона исто така е голема моќност за гостиварската економија . Таму исто така ќе има нови вработувања, нови можности, нови погони, компании така што тоа ќе биде уште еден импулс за развојот на економијата во овој град, истакна Ѓорчев.-Мило ми е што сум денеска тука во  Џамиџит маало во Гостивар. Добро е што имаме проекти за цела гостиварска општина  и за околните општи

Пронајдете не на следниве мрежи: