Ѓорчев: Се знае кој е победникот, но потребни се 63 пратеници за да се сочува стабилна и унитарна Македонија

– Носителот на листата на кандидати за пратеници од колацијата „За подобра Македонија“ во 6ИЕ, Владимир Ѓорчев, денеска на прес конференција, упати јавна благодарност до сите кои присуствуваа на минитнгот што синоќа се одржа на гостиварскиот плоштад.– Искажувам голема благодарност до сите, кои на темепература од минус пет степени и ветровито време да нé поддржат во толкав број. За разлика од собирот на СДСМ во сала со 450 седишта, ние синоќа имавме митинг на кој имаше над пет илјади луѓе. Освен наши симпатизери, имаше неопределни, од други партии од сите националности. Исто така имаше и членови на СДСМ кои се разочарани или се пасивизирани и имаат намера да го дадат својот глас за унитарна Македонија и зачувување на уставниот поредок, рече Ѓорчев.
На прес конференцијата Ѓорчев посочи дека победникот е познат, но како што нагалси потребни се 63 пратеници за да се сочува стабилен Гостивар и унитарна Македонија.– Искажувам голема благодарност до сите, кои на темепература од минус пет степени и ветровито време да нé поддржат во толкав број. За

Пронајдете не на следниве мрежи: