Ѓорѓиевски: Заев нема храброст јавно да се откаже од тиранската платформа

Loading...

Граѓаните и јавноста чекаат претседателот на СДСМ Зоран Заев да се одважи и барем еднаш да застане зад националните и државните интереси, рече денеска на прес-конференција Орце Ѓорѓиевски од ВМРО-ДПМНЕ.Ѓорѓиевски истакна дека Заев не собрал храброст да ги отфрли уцените и јавно да се откаже од тиранската платформа и реализирањето на елементите во неа и оти наместо да соопшти јасен став, се обидел да го лаже народот криејќи се зад некакви експерти.
– Најновата манипулација на аболицираниот Заев е дека експерти на СДСМ и ДУИ ќе кажувале дали ќе се менуваат банкнотите, химната, грбот. Тие ќе кажувале дали ќе се менуваат униформите и дали борците ќе се осудат за геноцид. Заев само ќе отварал дебати по сите прашања од највисок државен и национален интерес, рече Ѓорѓиевски.
Народот, како што посочи, не сака ваква тиранска влада. Затоа, потенцира, на Зоран Заев и СДСМ, како ВМРО-ДПМНЕ му нудиме две решенија.
– Едното е да ја одбие јасно и гласно тиранската платформа по сите точки и да прифати поддршка од ВМРО-ДПМНЕ за формирање на малцинска влада. Второто е да прифати распишување на нови парламентарни избори, заедно со локалните, на кои граѓаните ќе може кристално јасно да се произнесат за партиската програма, вклучително и таа на СДСМ, па дури и во себе да ја содржи тиранската платформа, без да имаат чувство дека се изборно измамени, рече Ѓорѓиевски.Ѓорѓиевски истакна дека Заев не собрал храброст да ги отфрли уцените и јавно да се откаже од тиранската платформа и реализирањето на елементите во

loading...