Готово е! Цеца ја победи Карлеуша на суд, еве колку пари мора да ѝ плати!

Loading...

Судењето помеѓу Цеца Ражнатовиќ и Јелена Карлеуша кое започна по тужба на Цеца во 2010 години конечно е завршено. Јелена го изгуби спорот, па на Цеца мора да и плати 80.000 динари, плус судските трошоци од 113.000 динари.
Да ве потсетиме дека Цеца ја тужеше Јелена за нанесена душевна болка и удар на честа и угледот, а сето тоа по објавеното писмо на Јелена на Фејсбук во ноември 2010.
Го прочитав ова писмо и за мене претставуваше огромна навреда. Поради објавувањето имав големи проблеми во семејството. Имам син и ќерка тинејџери кои со ништо не заслужиле за нивната мајка вака да се пишува. Никогаш не сум сакала медиумски препукувања и не сум одговарала на навредите и клеветите од Јелена Карлеуша и со години ја трпевме моето семејство и јас. Овој пат одлучив да го решам проблемот преку институција која служи за тоа, изјави Цеца на суд во 2012 година.
„Многу  ми  е непријатно  што се наоѓам во овој суд и  што  ме тужеше криминогена личност која имаше алка на ногата, чиј покоен сопруг  беше криминалец и  воен злосторник. Непријатно  ми  е што  нејзиното име се величи, а јас се фрлам во кал. Стојам зад секој  збор  што  го  напишав во отвореното писмо, кое  воедно беше и моја одбрана  од повеќегодишниот напад. Оваа тужба е навреда и парадокс и покажува каква  е земјата во која живееме “, изјавила тогаш Јелена Карлеуша.Јелена го изгуби спорот, па на Цеца мора да и плати 80.000 динари, плус судските трошоци од 113.000 динари.
Да ве потсетиме дека Цеца ја ту

loading...