Граѓаните СТРАВУВААТ: Откриена е канцерогена материја во млекото

Во млечните производи и сточната храна во австриската покраина Корушка, е откриен отровот НСВ, чие присуство ги надминало дозволените граници за неверојатни 400%.Властите изјавија дека контаминираното млеко не стигнало до потрошувачите.
Министерот за земјоделство, Кристијан Бенгер, изјави дека ситуацијата е сериозна, но додава дека нема опасност контаминираното млеко да стигне до потрошувачите.
Отровот може да предизвика мачнина, а при подолго присуство може да дојде до рак и низа сериозни болести, додека кај мажите ја намалува плодноста.
НСВ не се разградува во човечкиот организам и во телото останува во масното ткиво, а може да се пренесе и при доење.Властите изјавија дека контаминираното млеко не стигнало до потрошувачите.
Министерот за земјоделство, Кристијан Бенгер, изјави дека ситуац

Пронајдете не на следниве мрежи: