Грција најави „мерки“ поради заведувањето на Македонија под уставното име на ОИ во Рио!

Грција најави „мерки“ откако на официјалната интернет страница за Олимпијадата во Рио де Жанеиро, Македонија е заведена под уставното име, на листата е заведена под буквата „М“, а организаторот на Олимписки игри ја користи кратенката МКД.Грчкиот олимписки комитет најави дека ќе преземе мерки поради наводната грешка, со која Македонија не е заведена под референцата.
Како што јавуваат грчките медиуми, „грешката“ е направена и покрај тоа што Меѓународниот олимписки комитет јасно ставил на знаење дека земјата во Обединетите нации е заведена како ФИРОМ.
Грчкиот олимписки комитет најави дека ќе преземе мерки поради наводната грешка, со која Македонија не е заведена под референцата.
Како што

Пронајдете не на следниве мрежи: