Грубиот секс ја зголемува блискоста меѓу партнерите!

Можеби необично, но една неодамнешна студија покажа дека погрубиот секс има големи предности за паровите…Да, погрубиот секс има големи предности утврдило едно неодамнешно истражување, чии резултати покажале дека го зголемува нивото на меѓусебна доверба меѓу партнерите.
Испитаниците, кои го практикуваат овој вид на секс се изјасниле дека во врската имаат повисоко ниво на благосостојба и чувствуваат поголема безбедност во врската. И кога велиме груб секс, не мислиме на нешто навистина болно.

– Ако сакате да го испробате овој вид на секс треба однапред да поставите правила и граници со вашиот партнер. Исто така, не мислете дека треба нешто да направите, само поради тоа што така сака вашиот партнер – вели секс терапевтот Исак Мек Кими.
– Секогаш се грижите за вашиот партнер, а дали тој ужива лесно може да видите по него. Всушност, грубиот секс не мора да значи болка. Започнете со врзани очи, лисици и полека, постепено одете понатаму – вели Исак.Да, погрубиот секс има големи предности утврдило едно неодамнешно истражување, чии резултати покажале дека го зголемува нивото на меѓусебна доверба

Пронајдете не на следниве мрежи: