Груевски го исполнува ветеното: Влада да, но не по секоја цена

Loading...

Лидерот на ВМРО-ДПМНЕ Никола Груевски го исполнува кажаното од интервјуто дадено за Дневник на 8-ми јануари годинава, кога изјави дека ќе се обиде да состави влада, но не по секоја цена.-Ќе се обидам да составам влада, но не по секоја цена. Ако се оди по досегашните установени принципи во Македонија, би требало да составам влада. Ако се прекршат, сè можно, вели во интервјуто за „Дневник“ лидерот на ВМРО-ДПМНЕ, Никола Груевски, по повод платформата што ја објавија албанските партии од Македонија, а чие исполнување е услов за тие да коалираат со една од двете македонски партии во идната влада.-Ќе се обидам да составам влада, но не по секоја цена. Ако се оди по досегашните установени принципи во Македонија, би требало да составам влада. А

loading...