Груевски: Отворањето на „Леар“ е сериозен инпут во намалувањето на невработеноста во полошки регион

Loading...

Отворањето на Леар за овој регион, за Тетово, Гостивар, целиот полошки регион ќе биде многу значајна работа затоа што ќе се вработат најмалку 2000 луѓе како директни вработувања. Плус ќе има и многу индиректни вработувања. Кога се работи за ваков голем капацитет, тоа е вообичаена работа, изјави за ТВ Нова лидерот на ВМРО-ДПМНЕ.Груевски потенцира дека долго време се работело на донесувањето на оваа компанија во Македонија. На оваа инвестиција работел министерот Веле Самак, а првиот контакт бил направен во 2013 година.
-До сега веќе 500 луѓе работат, за два месеци од сега ќе работат 800, а вкупно е планирано да стигнат до најмалку 2000 вработувања. Значи, 2000 нови работни места за овој регион, и тоа само директни, плус индиректните. Тоа е сериозен инпут во намалувањето на невработеноста за овој полошки регион, рече Груевски.Груевски потенцира дека долго време се работело на донесувањето на оваа компанија во Македонија. На оваа инвестиција работел министерот Веле Самак,

loading...