Груевски: Уште утре ќе биде исполнето барањето на жителите

Големото невреме кое во саботата ноќта го зафати Скопје направи големи штети во над 120 куќи во скопската населба Бутел 1.Жителите претрпеле најголеми штети во своите подруми каде чувале покуќнина и храна.
Изминативе два дена тие успеале во најголем дел да ги отстранат водата и калта, а сега како најголем проблем го истакнуваат стравот од зарази и затоа побараа дезинфекција на домовите.
 
Лидерот на ВМРО-ДПМНЕ Никола Груевски кој пред малку ги посети, веднаш го контактрираше министерот за здравство Никола Тодоров, кој пак рече дека уште утре ќе биде исполнето ова барање на жителите на Бутел.
Тодоров го информираше Груевски и дека се набавени 120 машини за испумпување на кал, кои уште утре наутро ќе работат на терен.
Граѓаните на Бутел му се заблагодарија на Груевски што одвои време да ги посети и да го увиди нивниот проблем.
Градоначалниците на Град Скопје Коце Трајановски и на општина Бутел Петре Латиновски, потенцираа дека се работи на проекти со кои ќе биде трајно решен проблемот со фекалната канализација во овие населени места.Жителите претрпеле најголеми штети во своите подруми каде чувале покуќнина и храна.
Изминативе два дена тие успеале во најголем дел да ги о

Пронајдете не на следниве мрежи: