Груевски: Загрозена е унитарноста на државата

Loading...

Апсолутно дека е загрозена унитарноста на државата. Се соочуваме во ситуација во која таа унитарност е нападната, а со тоа и државата. Народот е тој кој што може да ја одбрани. Кога државата е нападната само народот, е тој кој што може да ја одбрани, истакна претседателот на ВМРО-ДПМНЕ Никола Груевски во гостувањето во дневникот на Сител.Во периодот на изборите, во кампањата кажував дека следува сценарио во неколку чекори за нападт на државата. Многумина нѐ сфатија сериозно, некои не ни веруваа и мислеа дека тоа го зборуваме само во кампања за собирање на гласови. Денес почнуваат да мислат различно и се освестуваат бидејќи гледаат дека тоа се случува. Една порака до граѓаните, ако седат и планираат со седење дома некој друг дека ќе им ја одбрани државата се во заблуда. Само народот може да ја одбрани, вели Груевски.
Тој додава дека странските центри на моќ кои го предводат сето ова, цела криза во Македонија имаат мотивираност и подготвеност.
-Сметаат дека мнозинството од народот нема мотивирнаост и дека не е подготвено и нема да се спортистави на тоа народот, но народот може спротивното да го докаже на дело и да покаже поинакво однесување, волја, капацитети, додава Груевски.Во периодот на изборите, во кампањата кажував дека следува сценарио во неколку чекори за нападт на државата. Многумина нѐ сфатија сериозно, некои н

loading...