Грузија ја затвори границата кон Турција

Loading...

Властите во Грузија наредиле да се затворат граничните премини со Турција поради државниот удар и нестабилноста во оваа земја.Премиерот Гиорги Квирикашвили рекол дека Националниот совет за безбедност утврдил „закани кои можат да настанат во Грузија„ поради ситуацијата во Турција.
Квирикашвили изјавил дека воздушната и копнената граница кон Турција е затворена.
Грузија дели 252 километри граница со Турција.Премиерот Гиорги Квирикашвили рекол дека Националниот совет за безбедност утврдил „закани кои можат да настанат во Грузија„ поради ситу

loading...