Химната ни е една, знамето ни е едно и тие остануваат!

Loading...

-Ова што се случува во нашата држава е загрижувачки и ние како федерација се одлучивме да ја поддржиме оваа иницијатива ЗА ЗАЕДНИЧКА МАКЕДОНИЈА, порача Никола Лефков од Велосипедската Федерација на Македонија.-Ние се бориме и понатаму да ја претставуваме нашата Македонија како земја во која има соживот, иако не мора да има двојазичност или било какви работи. На нашите настапи  треба да се пее македонската песна и треба да се свири секаде во светот македонската химна, знамето ни е едно и тоа останува, порача лидерот на велосипедетската федерација на Македонија.-Ние се бориме и понатаму да ја претставуваме нашата Македонија како земја во која има соживот, иако не мора да има двојазичност или било какви раб

loading...
Loading...