Холандските затвореници ќе плаќаат затворска кирија?

Затворениците во Холандија можно е наскоро да плаќаат за своето сместување во затворските ќелии. Ова го предвидува новиот нацрт закон кој ќе стапи на сила доколку го одобри холандскиот парламент.- Заменик министерот за правда Фред Тевен смета дека осудените зтвореници делумно мораат да плаќаат за сместувањето во ќелиите. Според неговото мислење, чесно е сите трошоци за издржувањето да не бидат на трошок на државата и општеството, изјави портпаролот на министерството за правда Вибе Алкем.
Тој истакнал дека дневните трошоци на Холандија по затвореник изнесуваат 250 евра. Ако биде усвоен нацрт законот во двата парламентарни дома, од 1 јануари 2015 година осудениците ќе мораат во рок од две години да плаќаат кирија по 16 евра на ден.- Заменик министерот за правда Фред Тевен смета дека осудените зтвореници делумно мораат да плаќаат за сместувањето во

Пронајдете не на следниве мрежи: