ХОРОР: 18 години го терал да му робува и да работи без плата

Полицијата привела 62-годишен маж од Риека под сомневање дека држел во ропство свој врсник кој го принудувал да му работи без пари, му ги одземал личнте документи и го терал да живее во нехумани услови.- Осомничениот од 1996 до ноември 2014 година работно го искористувал хрватскиот државјанин на старост од 62 години. Искористувајќи ја неговата тешка финансиско-материјална состојба 18 години го лажел дека е негов вработен во некативно трговско друштво. За сработеното не му исплаќал финансиски средства ниту пак му плаќал на било каков друг начин. Исто така му ја одзел патната исправа и другите лични документи и го чувал во место каде немало нормални услови за живот, велат од полицијата.
Судењето за ова дело е во тек, а обвинетиот е во притвор.- Осомничениот од 1996 до ноември 2014 година работно го искористувал хрватскиот државјанин на старост од 62 години. Искористувајќи ја неговата теш

Пронајдете не на следниве мрежи: